Jogurt med drugim pomaga tako v boju proti odvečnim kilogramom, kot proti slabemu zadahu.

Super lastnosti jagurta 1 od 1

Super lastnosti jagurta (Photoxpress)

Nešteto raziskav priča o blagodejnih učinkih jogurta. To zdravo živilo ima številne pozitivne učinke na telo, najnovejša raziskava pa je pokazala, da tudi na elastičnost in boljšo prehodnost arterij.

Jogurt pomaga k boljšemu zdravju arterij

Avstralski raziskovalci so ugotovili, da imajo osebe, ki uživajo jogurt, v primerjavi s tistimi, ki ga ne, višji prag tveganja za razvoj ateroskleroze ali kardiovaskularnih bolezni. Avtorji raziskave so izprašali približno 1080 ljudi, starih do 70 let, o njihovem konzumiranju mlečnih izdelkov kot so mleko, sir in jugurt. Tri leta po končani študiji so jim z ultrazvokom izmerili elastičnost in prehodnost arterij. Glede na rezultate, vnos mleka in sira ni vplival na zdravje krvnih žil, vnos jogurta pa je pripomogel k boljšemu zdravju arterij.

Jogurt pomaga pri prebavnih motnjah

Jogurt pa ni samo odlično sredstvo v boju proti kardiovaskularnim boleznim, ampak tudi proti slabemu zadahu, odvečnim kilogramom ter najrazličnejšim prebavnim motnjam, ki so posledica porušene črevesne flore. Zadnje čase se ogromno govori o probiotikih, torej bakterijah, ki jih najdemo v jogurtu, ki blagodejno vplivajo na prebavne motnje.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Komentarji