Joga je stara več tisoč let, izhaja iz Indije. Joga ni šport, poudarek je na obvladovanju hrbtenice, diha, pozornost je obrnjena k sebi. Ni pomembno število ponovitev, pomemben je stik s sedanjim trenutkom. Cilj je prebuditev naravne inteligence v telesu, dihanju in umu ter priprava na notranje, meditativne prakse joge.

Izogniti stresu se je praktično nemogoče. Najslabši recept za premagovanje stresa je poležavanje na kavču z banjico sladoleda v naročju. Zato je toliko bolj pomembno, da se znate umiriti in si vzeti nekaj časa zase. Redna telesna vadba in zdrava prehrana sta ključna elementa za dobro počutje in miren spanec.

Najboljše pri izvajanju joge je, da ne potrebujete veliko opreme. Vse kar morate storiti je, da si organizirate svoj čas in da namenite nekaj sredstev nakupu kvalitetne jogijske blazine, ki jo lahko nato uporabljate več let.

Vreme 30.05.

delno oblačno
13 | 23 pretežno oblačno dež
Ned 31.05
12 | 27 delno oblačno
Pon 01.06
13 | 28 pretežno jasno
Tor 02.06
15 | 30 pretežno jasno
Sre 03.06
Zvečer bo deloma jasno z nekaj spremenljive oblačnosti, ki je bo več v hribovitem svetu. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale v noč.