Si predstavljate, da ste izredno previdni pri izbiri živil, ne pretiravate z zaužito količino hrane, ste redno telesno aktivni, pa se kljub temu počutite slabo in ne opazite nobenega napredka pri hujšanju? Verjetno si mislite, da je to skoraj nemogoče. Toda pozor! Opazili smo, da se vse več posameznikov srečuje z omenjeno težavo in pobrskali, kje se skriva razlog.

Ljudje v zadnjem času pogosto iščejo informacije o zdravi prehrani in hujšanju na spletu, revijah ter pri svojih prijateljih. Žal pa je veliko informacij neresničnih in zavajajočih. Zato je težko ločiti pleve od zrnja. V nadaljevanju vam bomo pojasnili 4 najpogostejše prehranske zmote.

Ko sem še aktivno spremljala zdravstvene teme, sem večkrat snemala intervjuje z znanimi epidemiologi, infektologi in mikrobiologi, ki spremljajo življenje virusov v svetu. Nekoč mi je eden izmed njih rekel:” Enkrat bo udaril virus, ki bo spremenil število prebivalcev na svetu. Enkrat se bo zgodilo. Ne vemo, kdaj, ne vemo, kateri bo to, se bo pa zgodilo. Naravna selekcija.” Spomnim se, da me je zmrazilo ob tem stavku.

Vreme 31.10.

delno oblačno
3 | 12 delno oblačno
Sob 01.11
3 | 13 pretežno jasno
Ned 02.11
3 | 14 delno oblačno
Pon 03.11
7 | 15 pretežno oblačno dež
Tor 04.11
Danes in jutri bo pretežno jasno, le občasno rahlo oblačno. Marsikje po nižinah bo del dopoldneva megla ali nizka oblačnost.