Spremembe same po sebi ne povzročajo bolečine, povzroča jo tvoje upiranje spremembam.

(foto: Katja Bone)

Nauči se prilagajati spremembam

Ko se naučiš prilagajati spremembam brez strahu in upiranja, tvoje življenje postane mnogo bolj enostavno. Prepustiš se toku in zaupaš, saj veš, da je vse kar se trenutno dogaja v tvoje najboljše in najvišje dobro. To je edino, kar lahko storiš, saj bolj, kot se upiraš, večjo bolečino si povzročaš, ostajaš na mestu in se ne moreš premakniti v smeri spremembe.

Prepoznavaj znake

Da se izogneš svojemu upiranju in bolečinam ter trpljenju, se nauči prepoznavati znake, ki ti prihajajo na pot. Če poslušaš znake in prisluhneš svoji intuiciji, se lahko izogneš trpečim situacijam. Ni potrebno, da so spremembe v tvojem življenju boleče. Tudi tiste, za katere meniš, da so težke, lahko postanejo lahkotnejše, le drugače jih moraš začeti zaznavati. Nanje poglej kot na začetek nečesa novega.

Ne stoj pred zaprtimi vrati

Že Graham Bell je dejal: “V življenju je vedno tako, da ko se ena vrata zaprejo, se odprejo druga.
Toda ljudje pogosto z obžalovanjem strmimo v zaprta vrata tako dolgo, da novih odprtih vrat ne opazimo.” Bodi brez strahu in zakorakaj skozi nova vrata. Zaupaj, saj je vse točno tako kot mora biti. Čeprav morda ne razumeš, zakaj je tako, boš verjetno razumela kasneje. Razum vedno išče izgovore in razlage, zakaj bi bilo boljše še malo počakati pred zaprtimi vrati. Pozabi na razum in prisluhni srcu. Srce ne razume, vendar čuti kdaj napoči čas za spremembo in za nekaj novega.

Pristne oblike spremembe

Kadar ob spremembah čutiš kreativnost, navdušenje, rast, spontanost, svobodo in vitalnost, si na pravi poti in sprejemaš spremembe pristno. Kadar pa ob spremembah čutiš nedoslednost, nemir, nepotrpežljivost, raztresenost, strah pred ujetostjo in čutiš, da tratiš energijo po nepotrebnem, takrat sprememba ni pristna, ampak popačena. Bodi pozorna na te občutke in se zavedaj, da pristne oblike spremembe običajno vodijo v rast in napredek, medtem ko popačene oblike spremembe kažejo, da se spremembam upiraš in jih ne sprejemaš brezpogojno. Takrat je čas, da utišaš razum in prisluhneš svojim občutkom, ter začutiš varnost znotraj sebe.

Sprememba kot darilo

Na spremembe se boš privadila hitreje, če jih boš začela sprejemati kot darilo, ki ti prinaša nove vidike, nova spoznanja in spodbuja tvojo osebnostno rast. Vzemi to kakor izziv in namesto, da se le soočaš s težavami, povezanimi s spremembami, bodi odprta za darila, ki jih spremembe prinašajo. Sprejmi vsako spremembo kot blagoslov in začuti ter razumi, da korakaš proti nečemu novemu in lepšemu. Da boš zmožna nekaj takšnega, moraš ponovno odpreti srce, za kar pa je potreben pogum. Veliko lažje je obžalovati in ostajati v preteklosti. Vendar ti si pogumna, zato ti to brez dvoma lahko uspe!

Ceni in ohranjaj stvari, ki so v tvoje dobro

Bodi odprta za spremembe in hkrati v življenju ohranjaj in ceni tiste stvari in ljudi, za katere čutiš da morajo ostati v tvojem življenju točno takšne, kakršne so. Bodi torej hvaležna za vse kar imaš in hkrati odprta, za vse tisto kar odhaja iz tvojega življenja in vse tisto, kar na novo prihaja. Bodi kakor reka, ki ima svojo strugo in hkrati dovoli, da vanjo pritekajo nove vode, ter se iz nje iztekajo stare. Prepusti se toku.

Čas je za naslednjo stopničko

Kadar spremembo s katero se soočaš doživljaš kot težavno, se zavedaj, da je to le tvoj jaz, ki trka na vrata tvoje osebnosti in skuša pritegniti tvojo pozornost. Pravi ti, da je že čas, da narediš naslednji korak, da je čas za naslednjo stopničko osebne rasti, da je čas za nekaj boljšega in novega. Hkrati pa ti želi prišepniti, da si povsem varna, in da lahko zaupaš, ter se prepustiš vožnji po novih poteh svojega življenja. Zaupaj torej sebi, svojemu jazu ter svoji intuiciji in stopi korak bližje osebni sreči, miru in izpopolnjenosti.

 

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji