TRX je nova, izredno učinkovita vadba, ki bo še posebej razveselila tiste, ki neradi telovadijo. Omogoča namreč kar za 30 odstotkov večjo porabo energije!

NOVA VADBA: TRX - vadba, ki se upira kilogramom in gravitaciji! 1 od 2

Učinkoviti vadbeni sistem TRX spodbuja aktivno lovljenje ravnotežja in krepi celotno telo

TRX je zelo učinkovita, a enostavna vadba!

TRX oziroma Total Resistance Exercise predstavlja revolucionarno obliko vadbe, ki je v osnovi zelo preprosta, a hkrati izredno učinkovita. Vaše edino orodje predstavlja najlonska vrv z dvema ročajema, ki visi na višini okoli dveh metrov, in na kateri med vadbo pravzaprav visite.

Kako se TRX vadbo izvaja?

Ročajev se oprimete ali pa v njih zataknete noge, tako da vas vrv vleče navzgor in so vadbe, ki jih opravljate, zaradi kljubovanja gravitaciji bolj učinkovite. Tudi povsem običajne vaje, kot so recimo trebušnjaki, skledce in izpadni korak postanejo zaradi sile vrvi zahtevnejše. Poleg tega morate zaradi premaknjenega centra ravnotežja uporabljati vse mišice telesa, ki jih s tem dodatno krepite.

NOVA VADBA: TRX - vadba, ki se upira kilogramom in gravitaciji! 2 od 2

TRX vam pomaga shujšati in hkrati učvrstiti telo

Če ste naveličani svoje dosedanje enolične rekreacije, je vsekakor vredno poskusiti nekaj novega. Z vadbo TRX lahko tudi uspešno hujšate, saj pri njej porabite veliko energije in celo pospešite presnovo. Poraba energije pri treningu TRX je za 20 do 30 odstotkov višja kot pri enako trajajočem treningu v fitnesu. TRX sicer trenirata tudi svetovni rekorder Peter Mankoč in judoistka Raša Sraka.

TRX vadbo so izumili za vojake

Sistem TRX so sicer razvili za posebne enote ameriške mornarice, da so vojaki lahko vzdrževali telesno kondicijo tudi na neobljudenih območjih. Vadbo lahko pri nas obiskujete v nekaterih športnih centrih, TRX napravo pa si lahko tudi kupite, saj je prenosna, in jo lahko zataknete recimo kar na vrata.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Komentarji