Ne zadovoljite se s povprečnim seksom, temveč se prepustite odkrivanju vedno novih pristopov, ki bodo vaš seks še izboljšali.

Foto: Thinkstock

1. Vodenje partnerja po poteh vašega užitka

Nikar ne bodite prepričani, da poznate že vsako željo in erogeno cono vašega ljubimca, saj številne želje in fantazije ostajajo v glavi, nekaterih pa se ne zavedamo niti sami. Da bi partnerju namignili, kaj vse nam prija, pa tega morda nista še nikoli preizkusila, mu to tudi nakažite. S fantom ali dekletom se odkrito pogovorita o vajinih seksualnih željah, pri čemer se zadeve lotita na igriv način, lahko tudi v obliki seks kviza. Skozi sproščenost in smeh bosta najlažje premagala sramežljivost ter spoznavala tudi samega sebe. Zaupajta si, o čem sanjarita, pa tega še nista doživela, morda zaradi sramežljivosti, srahu kaj si bo mislil partner ipd.

Morda bosta med odkritim pogovorom pošteno presenečena, saj boste morda prišli do  spoznanja, da vaše dekle sploh ni tako pridna punčka, ali pa si tudi vaš moški želi romantičnega seksa, vendar mu je bilo to sram priznati. Uživajta v vlogi učitelja in učenca, ter preizkušajta različne dotike, položaje ter seksualne atmosfere, v katerih se morda še nikoli nista znašla. Obstaja velika verjetnost, da se bosta s tem spoznala na povsem nov način in morda po naključju odkrila užitke na nove načine, ki sta jih prej zanemarjala.

Potrebujeta nekaj idej za pestrejši in boljši seks? Morda je čas za poizkus analnega seksa, za igranje dominantne in podrejene vloge, lahko pa se namesto dotikov z rokami lotita draženja telesa z drugačnimi pripomočki, naprimer lasmi, blagnenim ali svilenim šalom, perjem, ledenimi kockami ipd.

2. Do boljšega seksa izven spalnice

Namesto udobnega, vendar povsem običajnega, prostora za seks, preizkusita še ostala potencialno seksualna prizorišča. Pri tem ne mislimo nujno na seks v naravi, temveč se lahko igrata kar v vseh sobah vajinega stanovanja. Tudi dnevna soba je lahko zanimiva, naprimer udobni seks na kavčih ali blazinah na tleh, morda pred romantičnim kaminom. Tudi kuhinja ponuja kar nekaj idej za seks-npr. popestritev predigre s hrano, seks na kuhinjskemu pultu ali kar na jedilni mizi, na katero naj leže vaša draga, katere telo namažite z dobrotami in jo zaužijte kot najboljšo sladico.

Če imata doma tudi teraso, balkon ali vrt, se odpirajo nove priložnosti za nepozaben in morda boljši seks. Sta že zaplavala gola v domačem bazenu ali se ljubila na ležalnikih? Pred radovednimi sosedi se lahko zavarujeta z visoko ograjo, ali pa se užitkom prepustita ponoči, ko vaju nihče ne bo mogel zmotiti.

3.Pogoj za boljši seks je odlična predigra

Če je seks postal predvsem rutina, oziroma je vedno enak in brez pravega veselega pričakovanja, bo želja po njem kmalu izvenela. Seks je včasih boljši zaradi močne seksualne želje in pričakovanja, nemalokrat pa je ključni pogoj zanj učinkovita predigra in tudi ljubeč odnos med partnerjema. To pomeni, da se morate zamisliti, če vam partner očita, da se mu posvečate zgolj kadar od njega želite seks. Nikar ne pozabite na vsakdanje poljube ter objeme, ki partnerja povežejo, prav tako ne zanemarita skupih obedov, romantičnih večerij in sprehodov, ob katerih se pogovorita o minulem dnevu in vajinih razmišljanjih.

Predpriprave na seks lahko tako trajajo več dni, ne zgolj ur in kot take so ponavadi veliko bolj uspešne, saj se seksualna energija in s tem želja nabirata ter naraščata dlje časa. Učinkovit pristop k boljšemu seksu je draženje s poljubi in dotiki, ki pa se namenoma, še nekaj ur, lahko pa celo dni, ne stopnjujejo v spolni odnos. S tem boste partnerja razvneli do te mere, da bo razmišljal samo še o seksu. Lahko pa se namenoma zapeljivo oblečete ter ga izzivate in mučite, ter se mu ne prepustite prehitro. Gre za različne tehnike ustvarjanja erotične napetosti, denimo tudi z glasnim prebiranjem erotičnih zgodbic, skupnim opazovanjem seksi teles na plaži, porednimi smsi, ki si jih pošiljata med službo itd.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji