Ženske nismo vedno pri volji za seks, a tega svojim partnerjem ne želimo povedati direktno. Raje uporabljamo preverjeno, dobro znano metodo – izgovore.

(Photoxpress)

Vsaka je že kdaj uporabila stavek: “Dragi, glava me boli”. To so neškodljivi stavki, ki jih ženske potegnemo na plano, ko pač nismo pri volji za seks. A nismo samo ženske tiste, ki se izgovarjamo. Globalna raziskava, ki jo je izpolnjevalo 13.000 moških in žensk, je pokazala, da izgovore v izogib seksu uporablja polovica žensk in tudi tretjina moških.

Največkrat smo utrujeni

Življenjski ritem postaja bolj naporen, delavniki so vedno daljši in domov prihajamo ob vedno poznejših urah.  Utrujenost je tako najpogostejši izgovor za izogibanje seksu pri več kot dveh tretjinah moških in žensk. Sledi mu glavobol, ki je v globalnem povprečju bolj priljubljen pri ženskah. Uporablja ga 30 odstotkov žensk in za polovico manj moških. Vzroke za glavobol lahko najdemo že na vsakem koraku, saj zanj med drugim krivimo vreme, luno in službo, zato izgovor zlahka uporabimo tudi v spalnici. Če ženske pogosteje uporabljajo za izgovor glavobol, pa se moški večkrat izgovarjajo na bolečine v mišicah in sklepih. Moških s takšnimi izgovori je 16 odstotkov, žensk pa le 8 odstotkov. Svojemu partnerju torej ne nalagajte preveč fizičnih opravil čez dan, da ne boste poslušale izgovorov zvečer.

Kaj se zares skriva za izgovori?

Partnerja večinoma ne pomislita na to, da bi se za izgovori skrivale kakšne večje težave. Tudi če nekateri sumijo na to, da partner uporablja izgovore, jih nekaj več kot 40 odstotkov meni, da se v ozadju ne skriva nič hujšega.  Vseeno pa je dobro izgovorom nameniti pozornost in se o njih pogovoriti, če je izmikanje seksu prepogosto. V ozadju so namreč lahko tudi zdravstvene težave, ki se kažejo kot motnja erekcije sli boleč spolni odnos pri ženski. V takšnem primeru je potreben obisk zdravnika, ki opravi ustrezne preglede in predpiše primerna zdravila. Partnerja imata lahko tudi večje partnerske težave, ki jih raje pometata pod preprogo. V tem primeru je potreben temeljit, iskren pogovor in obojestranski načrt, kako bosta težave prešla. Seks se bo tako ponovno vrnil v vajin vsakdan in izgovori bodo le še izjema.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

O orgazmih žensk se je skozi zgodovino postavilo toliko mitov, toliko verskih prepričanj in toliko zgodovinskih nadlog, da je težko pogledati skozi vse. Dejstvo pa ostane: orgazem je pravica vsake ženske.

Preberite si še

Komentarji