Na Ženska.si preveri, kako dobro poznaš orgazmična dejstva.

10 stvari, ki jih nisi vedela o orgazmu 1 od 1

1. Njegovi vs. njeni orgazmi

S pomočjo raziskav so znanstveniki dokazali, da so moški in ženski orgazmi enaki oziroma enako močni – vsaj kar se tiče glavnega trenutka blaženosti.

2. Trajanje orgazma

Čeprav so moški in ženski orgazmi po intenzivnosti enaki, pa se močno razlikujejo po trajanju. Moški orgazem v povprečju traja 4 sekunde, medtem ko lahko ženski traja do 15 sekund. Zato pa moški do orgazma pridejo veliko hitreje, saj ga lahko dosežejo po 1 do 10 minutah, medtem ko ga nekatere ženske lahko dosežejo tudi šele po 20 minutah.

3. Orgazem kot bolečina

V možganih se center za orgazem in za bolečino nahajata v istem delu, kar je razlog, da nekateri med doživljanjem orgazma izgledajo, kot da so v bolečinah, in ne kot da neizmerno uživajo. Prav tako pa to dejstvo pomeni, da smo medtem, ko doživljamo orgazem, manj dovzetni za bolečino.

4. Orgazem v spanju

Dejstvo je, da nekateri tudi med spanjem dosegajo prave orgazme, a ti niso posledica fizične, temveč psihične stimulacije, zato se ljudje med njimi večinoma tudi ne zbudijo.

5. Orgazem kuri kalorije

S samim orgazmom pokurimo le 3 kalorije, zato pa jih več pokurimo na poti do njega – v povprečju okoli 50 kalorij.

6. Orgazmi so dobri za vas

Orgazmi imajo pozitiven vpliv na imunski sistem, preprečevali pa naj bi tudi bolezni srca in ožilja ter celo raka, saj sproščajo in tako zmanjšujejo vplive stresa.

7. Prezgodnji izliv

Težave s prezgodnjim izlivom prizadanejo kar vsakega tretjega moškega. Reševanje težave se lahko lotite s pomočjo zdravnika ali pa s tehnikami sproščanja, saj je stres velik faktor pri prezgodnjem izlivu.

8. Intimni predeli

Pogosti orgazmi pri moških zmanjšujejo možnost za raka na prostati, poleg tega pa delujejo kot dober trening za penis – več erekcij in izlivov kot imate, manj možnosti je za impotentnost. Pri ženskah pa orgazmi krepijo medenične in nožnične mišice.

9. Izvor besede orgazem

Beseda izvira iz grške besede ‘orgasmos’, ki pomeni nabrekniti, biti vzdražen ali poželjiv.

10.  Dober za umret

Statistike kažejo, da je za moške bolj verjetno, da bodo umrli med seksom, kot ženske. Poleg tega je med temi več takšnih, ki umrejo med varanjem. A brez skrbi, z orgazmom povezanih smrti je na letni ravni le nekaj.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

O orgazmih žensk se je skozi zgodovino postavilo toliko mitov, toliko verskih prepričanj in toliko zgodovinskih nadlog, da je težko pogledati skozi vse. Dejstvo pa ostane: orgazem je pravica vsake ženske.

Preberite si še

Komentarji