Spoznajte najpogostejše napake, ki jih lahko zavoljo zaslepljenosti z ljubeznijo v vezi naredi še tako pametna ženska. So vam znane?

(Photoxpress)

Napaka št. 1: Vi opravite vso delo

Svetovalka in avtorica knjig za samopomoč Susan Elliott opozarja, da se ženske mnogokrat zapletejo v razmišljanje, da bodo s tem, da svojemu partnerju organizirajo življenje, pri njem postale nepogrešljive in nenadomestljive. Če se bojite, da bo vaše razmerje brez vašega usmerjanja propadlo, potem ste v razmerju z neodločnim moškim, ki od vas potrebuje vlogo ”mame”. Mnogokrat moški, ko ženska opusti usmerjanje, začne prevzemati odgovornost za svoje življenje in za svoje odločitve ter se šele takrat, ko ga nima kdo usmeriti, začne usmerjati sam. S tem, da same opravite vso delo in same prinašate ključne odločitve v vaši vezi, škodite ne le partnerju, temveč tudi sebi, saj je takšna vloga v vezi zelo obremenjujoča in utrujajoča. Pustite nekaj dela tudi njemu.

Napaka št. 2: Do njega se obnašate kot mama do otroka

Ogromno žensk na moškega že od prvega zmenka dalje gleda kot na projekt, ki ga je treba spremeniti oziroma mu je treba pomagati. Mnogo se jih namreč zagleda v ”nebogljene” moške, ki nujno potrebujejo pomoč, da se poberejo na noge. Ta pojav opisujejo mnogi avtorji knjig o razmerjih in dodajajo razlago, da gre pri taki zaljubljenosti za prevlado materinskega čuta, kar takoj zbudi potrebo po negovanju in nudenju pomoči. Avtorica Deborah Dunn opozarja, da v takšnem primeru zelo hitro pride do zamenjave pojmov ”biti potrebovan” in ”biti ljubljen”. Takšno obnašanje ženske ponavadi postavi na realna tla takrat, ko same potrebujejo partnerjevo oporo, pa je ne morejo dobiti, ker je ni zmožen ponuditi.

Napaka št. 3: Pričakujete, da vam bo bral misli

Ženske velikokrat mislijo, da bi v pravi vezi partner enostavno moral vedeti, kaj naj naredi in kaj njihova partnerka razmišlja ali čuti. Ko vidijo, da to vendarle ni mogoče, pa mnoge začutijo jezo, žalost ali pa celo razmišljajo, da je veza obsojena na propad. Nobena ljubezenska ali partnerska kemija ni tako posebna, da bi iz vašega partnerja naredila telepata. V zdravi vezi ljudje svoje želje in razmišljanja morajo izraziti ter sklepati kompromise. Če pričakujete, da partner mora brati vaše misli, to ni pošteno do njega. V primeru, da partner vaše izražene želje in razmišljanja vedno znova zavrača, se jim posmehuje ali pa jih tepta, pa so misli o tem, da je veza usojena na propad, logične in razumljive. Imejte v mislih, da se moški vedno bolje odzovejo na konkretne prošnje kot na namige, po katerih po vsej verjetnosti delo na koncu opravite same. Vse mu torej povejte direktno.

Napaka št. 4: Izgubljate svojo identiteto

Ko vas moški povabi v svoj svet, je vse super in lepo. Vendar mnoge ženske prav v teh trenutkih naredijo eno najpogostejših napak, in sicer pozabijo na svoje interese ter na svoje prijatelje. Zaradi veze enostavno pozabijo na vse, rezultat tega pa je lahko tudi to, da postanejo manj zanimive svojemu partnerju. Ko se veza konča, ostanejo le vprašanja o tem, kaj se je zgodilo z njihovim življenjem. Ne gradite svojega življenja le okoli svojega partnerja. Kljub zaljubljenosti in pestrosti dogajanja ne pozabite na sebe.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji