Ne spreglej, katere navade je pametno opustiti, če bi se rada izognila nenehnim nesoglasjem v vajini zvezi.

Slabe navade, ki uničujejo vajino zvezo 1 od 2

Nekaterim slabim navadam se raje izogni, če bi rada živela mirno partnersko življenje (Photoxpress)

Pot do srečne partnerske zveze se skriva v nenehnem iskanju kompromosov in medsebojnem spoštovanju. Če se ti zdi ta teorija presplošna, pa boš natančnejše odgovore na to, kakšnim navadam se je v zvezi dobro izogibati, našla med spodnjimi vrsticami.

1. Kritiziranje njegove družine

Ne glede na to, kaj si misliš o partnerjevih sorodnikih ali kako močno te spravljajo ob živce, je dobro svoje negativne misli o njih obdržati zase, četudi se motečih karakternih lastnosti svojih sorodnikov zaveda tudi partner sam. Nikomur ni prijetno poslušati kritik na račun svojih bližnjih, zato se tega vzdrži, v primeru da ti o njih potarna partner, pa nikar ne prilivaj olja na ogenj. Takšni pogovori nevarno mejijo na prepir ali pa vsaj na pokvarjen dan.

2. Prepiranje pred drugimi

Nekaj povsem običajnega in zdravega je, da se tu in tam spreta. Vendar pa poskušajta večja nesoglasja reševati znotraj svojega doma in v njih ne vpletajta drugih. Ne le, da je vsak izmed partnerjev pred drugimi na vsako obtožujočo besedo še toliko bolj občutljiv, saj se čuti ponižanega, ampak so ti prepiri tudi izjemno nelagodni za tiste, ki so jim priča. Kaj kmalu bi se vama znalo zgoditi, da se bodo začeli drugi vajine družbe izogibati. In potem bosta imela še en velik razlog za prepir več.

3. Nadziranje partnerja

Mogoče misliš, da sebi in svoji zvezi delaš uslugo, če skrbno preverjaš partnerjeva sporočila ali njegova početja na internetu, vendar takšno početje zelo hitro preide v pretirano analiziranje ter odvečno iskanje nekih podpomenov partnerjevega obnašanja. Poleg tega pa se boš prej ali slej zavedla, da na račun ”vohunjenja” za njim izgubljaš lastno življenje in tudi njega, saj si nihče ne želi takšnega partnerja. Če imaš resnične težave z zaupanjem, rešitve in potrditve ne boš našla pri njemu, temveč zgolj pri sebi.

Slabe navade, ki uničujejo vajino zvezo 2 od 2

Prepiranje v javnosti in pred drugimi nikoli ne prinese nič dobrega (Photoxpress)

4. Laganje

Še ena navada, ki definitivno uničuje vajino vezo, je laganje. Laži ter prikrivanje nikoli nista bila dobra izbira za grajenje trdnih temeljev dolgotrajnega razmerja. Neiskrenost se presenetljivo hitro odkrije, poleg tega pa obstaja tudi nevarnost, da se zapleteta v mrežo laži, iz katere ne bosta našla poti ven. Prva zamera je vedno boljša kot zadnja zamera.

5. Opuščanje skrbi za videz

Ne le da to ni dobro za vaše zdravje, to lahko vpliva tudi na vaše splošno počutje, kar ima lahko posledice tudi v vajini zvezi. Najsi gre za neželeno nabiranje kilogramov ali pa enostavno za malomarnost do zunanjega videza, spremembe bo opazil tudi partner in ni nujno, da mu bodo vedno všeč. Poleg tega ima vsak moški rad urejeno in privlačno žensko, ki mu bo pri drugih v ponos. Ne vzemite ga za samoumevnega.

6. Pometanje problemov pod preprogo

Vsi bi radi imeli popolno razmerje. Prav zato se pri nekaterih parih rado zgodi, da svoje probleme enostavno pometejo pod preprogo ter se pretvarjajo, da jih ni. Vendar si s tem naredijo medvedjo uslugo, saj se ti isti problemi čez čas vrnejo, a v veliko večji obliki. Eksplodirajo, ko je najmanj pričakovano. Nikar ne ignoriraj reči, ki te motijo. Dobra komunikacija med partnerji je temelj zdravega in dolgoročnega razmerja.

7. Želja po spreminjanju partnerja

Ta za zvezo slaba navada je velikokrat domena žensk, ki v svojem moškem vidijo projekt, ki je sicer odličen, vendar potrebuje le nekaj manjših izboljšav in predelav, da bo popoln. Čeprav imajo občutek, da s tem njemu delajo uslugo, na koncu ponavadi povzročijo le še več težav za zvezo. Spletni portal SheKnows predlaga, da ženske na moške gledajo podobno kot na kužke: mogoče se lahko naučijo novih trikov, vendar pitbula nikoli ne boste mogle spremeniti v pudlja.

Preveri še, katerih pet stavkov lahko uniči vajino zvezo.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji