Preveri, kako se lahko izogneš kakšnemu prepiru s partnerjem.

Ne bodi do njega prestroga v teh situacijah… 1 od 1

(Photoxpress)

Razumevanje lahko prepreči prepir

Spletni portal index.hr je oblikoval seznam situacij, v katerih bi lahko imele do naših moških več razumevanja in potrpljenja. Namreč ravno zaradi pomanjkanja obojega lahko prav te situacije vodijo v prepir, čeprav tvoj partner s svojim ravnanjem ni imel nikakršnih slabih namenov.

1. Pozabi stvari

V današnjih časih, ko smo vsi »multitaskni«, se rado zgodi, da nam kakšna stvar na poti do službe in domov, tudi uide iz misli. Če tu in tam pozabi rezervirati vstopnice, iti v trgovino, pomiti posodo in podobno, naj to ne bo razlog za slabo voljo. Kako takšno napakico mu lahko spregledaš, saj je povsem običajno, da nam stvari uidejo iz spomina. Dokler ne pozablja res pomembne stvari, kot je na primer tvoj rojstni dan, datum, ko imaš kak težek izpit ali pregled pri zdravniku, ipd., nimaš razloga za posebne skrbi.

2. Po seksu zaspi

Da po seksu zaspi, je povsem naravno (saj to podpirajo biološke razlage) in v bistvu dobro, saj pomeni, da si ga povsem »izžela« in sprostila. Stvar je v tem, da si ti po vsej verjetnosti dosegla orgazem nekaj trenutkov pred njim in si imela nekaj časa, da prideš k sebi, on pa je pravkar zaključil in zdaj mi že vsak manjši premik predstavlja velik problem. Nikar tega ne vzemi kot njegovo nezainteresiranost, temveč kot kompliment.

3. Deluje, kot da ne ceni tvojega truda

Ti si verjetno kuhala celo dopoldne, da mu pripraviš prijetno kosilo, on pa se enostavno usede na stol, ti podari kratek nasmešek in se loti obeda. Nekateri moški so res redkobesedni, ko pride do zahval, komplimentov ali hvaljenja, saj misli, da veš, kako ceni tvoje delo. Namesto napada raje izberi drugo taktiko. Poglej izraz na njegovem obrazu. Njegov iskren nasmeh ti bo povedal veliko več kot besede.

4. Ko se tebi kodrajo živci, je on flegmatičen

Ti je znana situacija, ko se je tebi zgodilo nekaj nezaslišanega, on pa ne želi sodelovati v povzročanju nemira in namesto tega do celotne zadeve ostaja flegma? Resnica je, da te verjetno želi le pomiriti z umirjenimi besedami in zmanjšati paniko, kar je v bistvu super lastnost. Dobro je imeti racionalnega ter umirjenega človeka, kadar ti noriš na vse pretege.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji