Razmišljate, da bi zaključili razmerje z osebo, na katero vas veže zgolj seks? Ponujamo razloge, ki vam bodo olajšali odločitev.

Pomanjkanje čustev

Seveda je včasih razmerje brez čustev bolj enostavno, vendar velikokrat prav odsotnost čustev predstavlja pomanjkljivost takšnega razmerja brez obveze. Čeprav to pogosto skušamo skriti, pa smo ljudje vselej čustvena bitja, ki občasno potrebujemo tudi oporo drugih, kar je med »seks prijatelji« le redko moč najti, saj velja tiho pravilo nenavezovanja. Takšna in podobna pravila med seks prijatelji včasih povzročijo zmedo in čez čas lahko postane težko ločiti, kje je meja.

Prazne besede

Bi se strinjali, da je včasih zelo dolgočasno poslušati osebo nasprotnega spola, s katero se karakterno in glede interesov prav nič ne ujemata? Zaznavate to vsakič, kadar se srečate s svojim »seks prijateljem«? Postaja to razmerje že dolgočasno? Morda je čas za nekoga, ki bo v vas poleg spolnega poželenja zbudil tudi druge interese. Poleg tega so razmerja brez obveze iz ene ali obeh strani velikokrat polna praznih besed oziroma obljub o tem, da bo čez čas drugače in bo razmerje preraslo v nekaj več, a sami globoko v sebi veste, da se ta sprememba ne bo zgodila nikoli. Že zato, ker s to osebo nimate prav nič skupnega.

Ni enako kot z ljubljeno osebo

Brez dvoma je razmerje brez obveze vznemirljivo, zanimivo in sladko, kadar gre za ogromno in neustavljivo spolno privlačnost med dvema osebama. V primeru, da gre zgolj za krajšanje časa z nekom, ki je slučajno »pri roki«, pa seks vsekakor ni tako dober kot bi bil z osebo, na katero bi vas vezala posebna ljubezenska čustva. Marsikdo bi se strinjal, da je med seksom najlepše zreti v obraz osebe, ki jo ljubite.

Stroški za eno noč

Razmerja brez obveze so varčna, ko pride do čustev, ko pride do denarja, pa niti ne tako zelo. Namreč zahtevajo kar nekaj daril in vedno znova novo seksi spodnje perilo, saj takšna razmerja temeljijo na seksualnem naboju, strasti in telesni privlačnosti, ki jih je potrebno ob vsakem srečanju osvežiti ter okrasiti z novim zapeljivim perilom.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji