Se ti zdi, da so že vsi poparčkani, le še ti samska? Neradi rečemo, a morda bo tako tudi ostalo. Preveri, zakaj.

5 znakov, da boš ostala samska 1 od 1

Če si poročena s službo, potem v tvojem življenju ni prostora za partnerja (Photoxpress)

Ko samskost postane železna srajca …

Če si na ”trgu” samskih že kar nekaj časa, s tem pride tudi neko udobje poznanega. Neznan ritem življenja v dvoje v podzavesti ni privlačen enostavno zato, ker to pomeni obilico prilagajanja. Samskost postane varna, partner pa predstavlja drugačen vsakdan in s tem tudi nevarnost ponovno strtega srca ali strah, da se zveza znova ne bo obnesla. Dlje časa kot preživiš izven razmerja, bolj sprejemljiv postane status quo in čeprav se boš morda skušala prepričati, da zvezo z nekom potrebuješ in si je želiš, bo podzavest delovala po svoje. Pravzaprav ni s tem čisto nič narobe, če ti je samskost všeč. Problem nastane, če si želiš, da bi bilo drugače, pa ne najdeš poti iz samskosti.

Pisateljica Debi Berndt je v svoji knjigi opisala pet znakov, ki kažejo na to, da si od samskosti enostavno postala odvisna:

1. Nihče ni dovolj dober

Če na vsakemu, ki se ti približa ali se z njim celo znajdeš na zmenku, najdeš napako, zaradi katere si ne želiš biti z njim, ne glede na to, kako malenkostna je ali pa si celo pripraviš seznam lastnosti, ki jih mora imeti, si s takšnim razmišljanjem zagotoviš, da nikoli ne boš v zvezi z nikomer, saj nihče ni popoln.

2. Privlačijo te le nedosegljivi

Če imaš vedno občutek, da si želiš biti le z ljudmi, ki si ne želijo biti s tabo, potem imaš velik problem. Namreč ljubezen iščeš pri tistih, ki je ne želijo. Ali pa si je želijo z drugimi. Tudi takšen vzorec obnašanja te ohranja samsko.

3. Z dogodka na dogodek

Polnjenje koledarja z raznimi dogodki in raznimi moškimi s pretvarjanjem, da iščeš pravo ljubezen, je neučinkovito. Sicer se tebi zdi, da se trudiš in iščeš pravo ljubezen, vendar globoko v sebi veš, da še nisi pripravljena na pravo osebo, ne glede na to, kolikih zabav se udeležiš.

4. Odvisna si od dela

Čisto nasprotje udeleževanja raznih dogodkov je konstantno ”čepenje” ob delu, s čimer puščaš zelo malo prostora za družabno življenje. Pohvalno je biti ambiciozen, a nekateri ljudje z delom pretiravajo zgolj zato, da se izognejo intimnosti ali ljubezni. Oziroma, da lahko rečejo: Za ljubezen enostavno nimam časa.

5. Iskanje partnerja zahteva preveč truda

Pomenkovanje po internetu lahko povzroči takšne in drugačne preglavice, zmenki pa so lahko neprijetni in vse skupaj zna biti kar naporno. Mogoče ne želiš vlagati toliko truda ali pa je to le še en izgovor, da se držiš samskega življenja. Konec koncev se brez muje še čevelj ne obuje.

Preveri, kako lahko partnerja prikličeš v svoje življenje s pomočjo feng shuija.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji