Zadnji avgustovski vikend je kot nalašč, da preizkusiš slastne borovničeve muffine z belo čokolado.

RECEPT: Borovničevi muffini z belo čokolado 1 od 1

Borovničevi muffini z belo čokolado so še boljši, če jim dodaš mandlje in kokosovo moko. (FOTO: Tesco.com)

Sestavine za borovničeve muffine z belo čokolado

- 150 g moke

- 100 g sladkorja

- 2 čajni žlički pecilnega praška

- polovico čajne žličke soli

- 1 zžvrkljano jajce

- 120 ml mleka

- 50 ml rastlinskega ali še bolje kokosovega olja

- 250 g borovnic

- 50 g na koščke narezane bele čokolade

- pest mandljev

- kokosova moka po okusu

Priprava borovničevih muffinov z belo čokolado

1. korak: Pečico segrej na 200°C.

2. korak: V veliki posodi zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, cimet in sol ter v sredino mešanice naredi jamico.

3. korak: V manjši posodi zmešaj jajce, mleko in olje ter tekočo mešanico prilij suhim sestavinam. Vse skupaj dobro premešaj, dokler ne dobiš gladke mešanice. Previdno dodaj še borovnice, na drobne koščke narezano belo čokolado, pest mandljev in kokosovo moko po okusu. Rahlo premešaj, da se sestavine razporedijo po mešanici.

4. korak: Posodice za muffine napolni do 2/3 in muffine peci 20 do 25 minut. Če so pečeni, preizkusiš tako, da v muffin potisneš zobotrebec. Potegni ga ven – če je čist, so muffini pripravljeni. Pa dober tek!

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji