Na Rogli je bilo veselo zaradi športno družabnega »POHODA Z ZVEZDAMI smučarskega teka in biatlona«, ki ga je Alpina pripravila že petič.

IBU world championships biathlon, medals, Ruhpolding (GER) IMG_6856 IMG_6859 IMG_6865 IMG_6881 IMG_6889 IMG_6903 IMG_6914 P9085698

Namen športnega druženja v naravi je promocija zdravega načina preživljanja prostega časa in promocija rekreativnega športa, s poudarkom na pohodništvu, nordijski hoji in tekom na smučeh. Dogodek je bil posvečen tudi  praznovanju 65. obletnice proizvodnje in trženja kakovostne športne in modne obutve.  Alpina pa je letos  poleg vrhunskih športnikov k sodelovanju povabila tudi strokovnjake nordijske hoje iz Zveze nordijske hoje Slovenije ter najuspešnejšo slovensko tekačico na smučeh, Petro Majdič.

Vrhunski inštruktorji so delili svoje znanje

Na Rogli je skoraj dvesto pohodnikov, prijateljev Alpine in nordijske hoje,  pričakalo sončno jutro, ki je obljubljalo lep športni dan v objemu čudovite narave na Rogli. Kraljica smučarskega teka in danes tudi  ambasadorka športa in zdravega načina življenja doma in po svetu, Petra Majdič, je pohodnike dobro ogrela in jih pripravila na približno dve uri dolg pohod. Inštruktorji INWA nordijske hoje, člani Mednarodnega  združenja za nordijsko hojo, so na slikovit način predstavili tehniko nordijske hoje »10 korakov«. Pohodniki so se nato podali na krajši pohod po Škratovi učni poti in tisti bolj pogumni celo na daljši pohod v smeri proti Lovrenškim jezerom. Med hojo so  tako inštruktorji nordijske hoje kot Petra Majdič delili svoje  znanje, izkušnje in nasvete pohodnikom, ki jih je navdušila ta preprosta, a zelo celovita in učinkovita vadba nordijske hoje.

V družbi najboljših

Zaslužen počitek in odličen pohorski lonec so »začinili« še glasbeni gostje Pihalni orkester Alpina iz Žirov. Športno druženje z dobro hrano in prijetno glasbo se je nadaljevalo v družbi težko pričakovanih zvezd »srebrnih« biatloncev. Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so se s svojimi  oboževalci  pomerili v hoji  na lesenih smučeh ter  iz prve roke postregli z zgodbami iz sveta športa. Petra Majdič in biatlonci Alpinine tekmovalne ekipe so na obiskovalce naredili izjemen vtis.  Poleg športnega in družabnega programa so udeleženci spoznali tudi novosti in inovacije iz Alpinine kolekcije planinske obutve ter opremo za nordijsko hojo blagovne znamke One Way, ki je po novem na voljo tudi v izbranih Alpininih prodajalnah.

 Slovenska biatlonska reprezentanca najuspešnejša doslej

V pretekli zimi so slovenski biatlonci pritekli in pristreljali številne odmevne uvrstitve. Z novim članom v slovenski reprezentanti, Jakovom Fakom, je reprezentanca doživela preporod. Na svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki ga je gostil nemški Ruhpolding, je Fak pritekel do naslova svetovnega prvaka na 20 kilometrski razdalji. V isti disciplini je bil Klemen Bauer peti. V mešani štafeti sta uspešna biatlonca skupaj s Tejo Gregorin, Andrejo Mali osvojila še srebrno odličje. Številne uvrstitve med dobitnike točk na tekmah svetovnega pokala, so najboljše slovenske biatlonce uvrstile na visoka mesta v skupnem seštevku. Teja Gregorin je sezono zaključila v rdeči skupini in končno uvrstitvijo na 15. mesto, Jakov Fak je sezono zaključil na 17., Klemen Bauer pa na 30. mestu. Izjemnih uvrstitev se nadejamo tudi v prihodnji sezoni, ki se bo začela konec novembra na Švedskem.

Oprema za nordijsko hojo tudi v Alpini

Poleg kakovostne obutve za pohodništvo in nordijsko hojo, Alpina  po novem ponuja tudi  vrhunsko opremo za nordijsko hojo, palice in športna  oblačila priznane blagovne znamke ONEWAY.

Pri  tem preprostem, a zelo učinkovitem športu, so ključnega pomena posebne palice, ki  so izredno lahke, z ergonomsko oblikovanim ročajem in kakovostno zanko. Na voljo so za rekreativne in dobre rekreativne pohodnike. Kolekcija palic in oblačil One Way  izstopa s trendovskimi živimi barvami, ki ustrezajo tudi  tistim z izbranim okusom. Če obujemo še čevlje BINOM, je paket opreme popoln, saj čevlji  zagotavljajo udoben, naraven in zdrav način hoje. S pomočjo VCP plošče pa se lahko natančno prilagodi volumen za levo in desno stopalo posebej.  Blagovna znamka One Way je na voljo v izbranih prodajalnah Alpine.

Slovenski INWA inštruktorji hodijo v čevljih BINOM ter uporabljajo palice in oblačila ONE WAY.

Alpina. Čevlji  za udoben korak v naravo

V Alpinini kolekciji pohodne obutve boste zagotovo našli pravi par zase. Udobje, trpežnost in prožnost so Alpinino vodilo pri razvoju obutve.

Čevlje odlikujejo inovativne rešitve, ki so edinstvene na trgu. Na primer VCP plošča omogoča nastavitev volumna za levo in desno stopalo posebej, ter nudi večjo prilagodljivost obutve. Odvajanje potu preko narta izven čevlja omogoča dihanje in poskrbi za še udobnejšo hojo. Kakovosten podplat Vibram je oblikovan za zanesljiv oprijem na vseh podlagah, vmesni podplat iz poliuretana pa deluje kot blažilnik udarcev. Celotna kolekcija pohodnih čevljev je izdelana iz naravnega usnja.

Za več informacij o obiščite spletno stran www.alpinashop.si.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Alpinin pohod z zvezdami

IBU world championships biathlon, medals, Ruhpolding (GER) IMG_6856 IMG_6859 IMG_6865 IMG_6881 IMG_6889 IMG_6903 IMG_6914 P9085698
(X)

Preberite si še

Komentarji