Že veš s katerimi kriminalkami si boš popestrila poletno lenarjenje ob morju?

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 1 od 7

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo (Photoxpress)

Ženska.si je zate izbrskala top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo, ki jih enostavno ne boš mogla odložiti.

Carlos Ruiz Zafón: Igra angela

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 2 od 7

V zapuščenem dvorcu v osrčju Barcelone živi David Martin, mlad pisatelj, ki se preživlja s pisanjem senzacionalističnih romanov. Po svojem težkem otroštvu se je zatekel k pisanju knjig, v katerih si izmišlja mračne zgodbe o mestnem podzemlju. Obupan prejme pismo s ponudbo francoskega založnika, za katerega naj bi napisal prav posebno knjigo, z veliko močjo. Ko David začne s pisanjem, pa ugotovi, da sta knjiga in mračna preteklost dvorca, v katerem živi, tesno povezana. V skriti zaklenjeni sobi se namreč skrivajo fotografije in pisma, ki namigujejo na skrivnostno smrt prejšnjega lastnika. Roman za vse tiste, ki obožujejo srhljive, erotične, in predvsem napete zgodbe.

Fred Vargas: Odpotuj hitro in se pozno vrni

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 3 od 7

Nekdanji mornar Joss le Guern se odloči, da bo obudil starodavni poklic klicarja. Trikrat dnevno v zameno za skromno plačilo na trgu javno prebere sporočila, ki jih najde v svojem nabiralniku. Ko se v njem začenjajo pojavljati citati srednjeveških besedil, na vratih hiš v mestu pa skrivnostna znamenja, postane očitno, da se v mestu dogaja nekaj povsem nenavadnega.

Tess Gerritsen: Dvojnica

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 4 od 7

Ob vrnitvi iz Pariza patologinjo dr. Mauro Isles pred domom pričaka policija. V spredaj parkiranem avtomobilu so našli umorjeno žensko, ki ji je na las podobna, vse do najbolj intimnih podrobnosti. Kar je še bolj razburljivo, je odkritje, da si delita tudi datum rojstva in krvno skupino. Ker takšna podobnost nikakor ne more biti naključna, se dr. Isles odloči raziskati njeno preteklost in kaj kmalu odkrije do sedaj tudi njej neznane podrobnosti iz svojega otroštva. Njena preiskava umora se prelevi v vznemirljivo in nevarno vrnitev v preteklost, polno temnih skrivnosti.

Jo Nesbø: Brezskrbno

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 5 od 7

Varnostne kamere ujamejo moškega, ki vkoraka v oselsko banko, ženski za okencem prisloni pištolo na glavo in ukaže, naj šteje do petindvajset. Ker svojega denarja ne dobi pravočasno, pritisne na sprožilec, moški pa skupaj z dvema milijonoma norveških kron izgine brez sledu. Po pijani noči z nekdanjim dekletom Anno se Harry Hole zbudi v svojem stanovanju brez mobilnega telefona in brez spomina na prejšnjo noč. Še isti dan najdejo Annino truplo, Harry pa postane glavni osumljenec v primeru, ki ga vodi njegov osovraženi nasprotnik Tom Waaler. Med tem se surovi bančni ropi nadaljujejo, kar vodi Holea iz oselskih ulic v soparno Brazilijo s poskusom, da bi rešil dva primera in opral svoje ime.

Chris Carter: Krvnik

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 6 od 7

Pod oltarjem v cerkvi najdejo obglavljeno truplo duhovnika. Vse kaže, da gre za obredni umor, saj je truplo postavljeno v poseben položaj, noge so iztegnjene, roke pa prekrižane na prsih. Ko se zgodijo novi umori, detektiv Robert Hunter ugotovi, da so vse žrtve umrle strašne smrti, povezane s tem, česar jih je bilo najbolj strah. Njihove največje nočne more so se torej uresničile. Toda kako je lahko morilec zanje sploh vedel?

Agatha Christie: Zlovešča plima

 

Bajno bogati Gordon Cloade podpira celotno družino, saj nima ne žene ne otrok, s svojim premoženjem pa nenehno pomaga svojim družinskim članom. A ko se Cloade vrne v London in ostalim sporoči, da se je poročil s 25 let mlajšo vdovo Rosaleen, je šok za družino nepopisen, toliko bolj, ker Gordon ob bombnem napadu izgubi življenje, nove oporoke pa stric po smrti ni napisal. Zakonita dedinja Rosaleen se s svojim bratom Davidom Hunterjem preseli na Cloadovo posestvo, kjer je tarča izsiljevanja in raznih spletk, ki jih slavni detektiv Hercul Poirot uspešno razreši.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo

photoxpress_773342-660x440 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 1 od 7 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 2 od 7 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 3 od 7 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 4 od 7 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 5 od 7 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 6 od 7 Top 6 najbolj napetih kriminalk za na plažo 7 od 7
(X)

Preberite si še

Komentarji