Ali tudi ve hitro nasedete gori izdelkom za nego kože? Preverite, kateri izmed njih so resnično nepotrebni.

Foto: Thinkstock

1. Ločena krema za obraz, vrat in dekolte

Krema, ki jo uporabljate za obraz, ravno tako učinkovito deluje na vratu in dekolteju. Če imate torej dobro kremo za obraz, ki kožo obraza dobro navlaži in jo ščiti pred prezgodnjim staranjem, jo mirno uporabljajte tudi na vratu in dekolteju.

2. Izjemno drage kreme za obraz

Ko gre za izdelke za nego kože, drago ne pomeni nujno tudi bolje. Pogosto namreč super drage kreme vsebujejo sestavine, ki lahko povzročijo alergijske reakcije. Pogosto vsebujejo več, kot pravzaprav vaša koža potrebuje. Omislite si torej kvalitetno vlažilno kremo, kvalitetno čistilno sredstvo in ne pozabite na zaščitni faktor, pa vaši koži obraza ne bo hudega.

3. Tonik

Tonik je eden izmed tistih izdelkov za nego kože, ki ga povprečna ženska pravzaprav ne potrebuje. Tonik je dobra izbira za ženske, ki imajo razširjene pore in premastno kožo. Sicer pa je to le še eden izmed izdelkov, ki praznijo vašo denarnico.

4. Vlažilni serumi

Vlažilni serumi so pravzaprav na dnevni bazi neučinkoviti. Uporabljajo se po agresivnih negah v kozmetičnih salonih, saj nekako zaokrožijo nego ter zacelijo in pomirijo kožo. Če pa imate občutljivo in razdraženo kožo ves čas, je vlažilni serum pametna izbira.  

5. Kreme za vsak del telesa posebej

Posebna krema za roke, posebna za čvrste noge, pa posebna krema za stopala… Če dobro pomislite, niti same ne verjamete, da bi bila med temi izdelki za nego kože kakšna velika razlika. Če si omislite kvalitno kremo ali losjon za telo bo učinkovita na prav vseh delih telesa. Vsekakor pa je pametno imeti posebno kremo za obraz.

6. Izdelki za učvrstitev telesa

Tudi same najbolj veste, da boste telo učvrstile le s pravilno prehrano in obilico ciljane telesne vadbe. Tega ne more namesto vas narediti prav noben izdelek. Vsekakor lahko določeni izdelki s hidriranjem kože omilijo celulit in naredijo kožo bolj voljno, učvrstite pa jo lahko le ve same z obilo volje, samodiscipline in vztrajnosti.

9 nepotrebnih izdelkov za nego kože 2 od 2

Telo lahko učvrstite le z obilico telesne aktivnosti in pravilno prehrano. (Photoxpress)

7. Izdelki, ki odstranjujejo gube

Izdelki, ki preprečujejo prezgodnje staranje kože so eno, izdelki, ki obljubljajo, da bodo čas zavrteli nazaj, pa nekaj čisto drugega. Kot velja za marsikaj v življenju, se tudi pri negi kože držite pravila, da je boljša preventiva kot kurativa. Številni izdelki seveda lahko izboljšajo videz kože, saj jo navlažijo in obogatijo z vitamini, vendar pa gub ne bodo izbrisali kot čarobna paličica. To lahko naredijo le različni kirurški in nekateri manj invazivni posegi pri lepotnih mojstrih.

8. Sončne kreme s faktorjem višjim od 30

S pravilnim nanašanjem sončne kreme (torej z dovolj debelimi sloji in rednim nanašanjem kreme), ki ima zaščitni faktor 15, blokirate 95 odstotkov nevarnih sončnih žarkov, z zaščitnim faktorjem 30 pa 100 odstotkov. Ve pa bi jih rade blokirale 120 odstotkov? Neumnost, kajne? Sončne kreme, ki vsebujejo zaščitni faktor višji od 30 povrhu vsega lahko vsebujejo intenzivne sestavine, ki povzročajo alergijske reakcije in na druge načine škodijo kožio in zdravju.

9. Maske za obraz

Čeprav jih je res zabavno uporabljati, nimajo kakšnega pretresljivega učinka. Nanašati jih moramo le po intenzivnejših terapijah v kozmetičnih salonih, učinkovine maske za obraz pa lahko po dobrem pilingu takrat tudi dejansko prodrejo globje v kožo. Najbolje je torej, da si tu in tam pripravite kakšno domačo masko za obraz.

 

Spremljajte naše objave na Facebooku.

9 nepotrebnih izdelkov za nego kože

9 nepotrebnih izdelkov za nego kože 1 od 2 9 nepotrebnih izdelkov za nego kože 2 od 2 Foto: Thinkstock
(X)

Preberite si še

Komentarji