Moški naj bi po mnenju psihologov opazili prav vsako kretnjo, ki jo ženska naredi z ustnicami. Poskrbite, da bodo izgledale popolno.

(Photoxpress)

1. Ustnice morajo dobiti potrebno vlago

Zmotno mišljenje je, da oblizovanje ustnice navlaži, saj jih zgolj dodatno izsuši, pojavlja pa se tudi razpokanost. V zimskih mesecih so ustnice še bolj izpostavljene zunanjim vplivom, kot je mraz in veter, zato si priskrbite balzam, ki jih bo negoval in povrnil vso izgubljeno vlažnost. Izberite take, ki vsebujejo predvsem veliko vitaminov.

2. Pijte dovolj tekočine

Izsušene in predvsem razpokane ustnice so lahko posledica nezadostne količine tekočine v telesu. Ne glede na letni čas mora telo imeti zagotovljeno zadostno tekočino, le tako bodo vaše ustnice odraz vašega zdravega življenja.

3. Popolne ustnice so odraz zdrave prehrane

Zdrava prehrana je najlažja pot do zdravih in popolnih ustnic. Sadje in zelenjava bosta namreč vašim ustnicam podarila zadostno količino vode ter povrnila zdravo roza barvo.

4. Poskrbite za nežen piling

Z nežnim pilingom enkrat tedensko poskrbite, da bodo vaše ustnice vedno videti popolno sveže in mehke. Ker so ustnice zelo občutljive, se poslužujte zgolj blagega pilinga s pomočjo zobne ščetke ali kristalov sladkorja. Krožni gibi ščetke bojo namreč odstanili vse odmrle celice in hkrati poudarili njihovo mehkobo. Kar ne smete pozabiti je, da po ščetkanju ustnice navlažite z ustreznim balzamom.

5. Najprej balzam, nato šminka

Vedno si pred šminko ustnice namažite z balzamom. Ta bo namreč ohranil svež videz šminke skozi cel dan, prav tako pa bo vaše ustnice zaščitil pred vsemi možnimi kemičnimi snovmi, ki jih šminka vsebuje. Balzam poudarja polnost ustnic, hkrati pa preprečuje nastanek grudic pri nanašanju šminke.

6. Bodite pazljivi pri ličilih

Vedno preverjajte roke trajanja balzamov, šmink in drugih ličil, ki jih nanašate na ustnice, saj lahko za občutljivo kožo določene kemikalije po izteku roka postanejo preveč agresivne. Preverjajte sestavine ličil ter se izogibajte takim, ki bi lahko povzročili kakršnokoli alergijsko reakcijo.

Če hočete imeti poleg vseh nasvetov res popolne ustnice, si vedno nadenite nasmeh!

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Preberite si še

Komentarji