Si vedela, da lahko na podlagi oblike pričeske, torbice, stila, barv, vzorcev in tkanine oblačil drugi ugotovijo kakšna je vaša osebnost?

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 1 od 6

Tvoj osebni stil odraža tvojo osebnost, podobno kot fotografija odraža naš videz. Osebne stile lahko razdelimo v šest skupin, vendar pa nikoli v vašem načinu oblačenja ni prisoten samo eden,  temveč dva ali trije, moda celo štirje. Res pa je, da sta eden do dva vedno dominanta. Skladno z osebno rastjo pa se tvoji osebni stili menjajo. Verjetno ti je znan kar tvoj lasten primer oblačenja. Ali je bil ta pred petimi leti enak kot je danes? In tudi menjava garderobe pripomore k tvoji osebni rasti. V kolikor nosiš že nekaj časa enak stil, ga poskušaj zamenjati in tako boš odkrila tudi druge razsežnosti svoje osebnosti. Skladno s tem, se se bo povečala tudi tvoja samopodoba in samospoštovanje. Danes lahko odkriješ kakšen je tvoj trenutno osebni stil in kakšna je tvoja osebnost.

Nežna osebnost

V kolikor si občutljiva, nežna in zelo ženstvena, ti odgovarjajo gladke in mehke tkanine, kot so svila, bombaž in čipke. Prevladujoče barve tvojih oblačil so svetle in pastelne. V kolikor imaš vzorčasta oblačila so vzorci majhni in subtilni. V tvojih oblačilih so prisotne mehke gube, nabrana tkanina, pikasti vzorci, peter pan in čipkasti ovratniki. Stil dopolnjuješ z nežnimi in preprostimi torbicami. Tvoja pričeska pa je enostavna.

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 2 od 6

Močna osebnost

Če si močnega, stabilnega in živahnega karakterja, ti najverjetneje odgovarjajo bolj kompaktne in grobe tkanine s prisotnimi relijefi, kot so to bombaž, lan, denim in usnje. Si pristašica intenzivnih barv, med katerimi sta velikokrat prisotni rdeča in oranžna. Kroji oblačil so telirani, oblika oblačil pa je bolj preprosta, brez gub. Čevlji in torbica so opazni in nikdar nežni. Prisegaš bolj na kratko pričesko, ki je seveda prilagojena tvoji obliki obraza.

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 3 od 6

Dramatična osebnost

Si drzna in pripravljena narediti karkoli je neobičajnega. Izbiraš med vsemi vrstami tkanin, tako običajnimi ali nenavadnimi. Zanimajo te novi in drugačni stili, ki pa so vedno v trendu. Tudi tvoje torbice so neobičaje, toda vedno prilagojene oblačilu. Rada sama oblikuješ svojo pričesko, ki je vsakodnevno nova in drugačna.

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 4 od 6

Skromna osebnost

Si bolj sramežljiva, plašna in ne želiš, da si na javnih mestih opažena. Odeneš se rada v mehke in lahke tkanine kot sta bombaž in svila. Tudi tvoje barve so svetlih in nežnih odtenkov. Vzorci na tvojih oblačilih so povsem preprosti, vendar pa niso povsem običajni. Stil tvojih oblačil je preprost in udoben in ni ti pomembno, da je le ta usklajen z zadnjimi modnimi smernicami. Imaš rada preproste torbe, ki pa so usklajene s tvojim videzom. Tudi s pričesko ne želiš privlačiti pozornost, zato je ta vedno enostavih oblik.

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 5 od 6

Dostojanstvena osebnost

Videti si bolj konzervativno, resno, trezno in zadržano. To običajno pride z leti in izkušnjami. Materiali tvojih oblačil so lahki. Vzorec oblačil je enostaven, vendar nikoli izredno ostrih linij. Stil oblačil je udoben in prilagojen tvoji osebnsti. Torbice in čevlji so vedno udobni in praktični. Pričeska pa je preprosta in urejena.

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 6 od 6

Živahna osebnost

Si živahna, bistra, brezskrbna. Rada imaš zelo udobne tkanine, ki jih je enostavno vzdrževati in ne potrebujejo posebne nege. Prisotne so vse barve in vsi odtenki, te pa izbiraš na osnovi tvojega razpoloženja. Vzorci v oblačilih so živahni in barviti, tekstura materiala je rahlo do srednje intenzivna. Tvoji čevlji morajo biti vedno udobni, pa tudi če niso v modi. Pričeska je običajno enostavna in športna.

AVTORICA ČLANKA: Jerneja Agić- Svetovalka za stil

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja

Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 1 od 6 Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 2 od 6 Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 3 od 6 Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 4 od 6 Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 5 od 6 Odkrij svojo osebnost glede na stil oblačenja 6 od 6
(X)

Preberite si še

Komentarji