Preveri, kakšne so prednosti nekaterih najbolj pogostoih okrasnih rastlin in se tako lažje odloči, katera bo krasila tvojo pisarno…

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 1 od 7

Rastline v pisarni pripomorejo k boljšemu počutju (Photoxpress)

V svojem delovnem okolju potrebuješ rastilno, ki bo stimulirala tvoje možgane, obenem pa bo tudi prečistila zrak. Po nekaterih merjenjih, naj bi bil zrak v pisarnah tudi do petkrat bolj onesnažen od tistega zunaj!

Kako najti pravo rastlino za svojo pisarno, pa je odvisno od različnih pogojev, med katerimi ne smemo pozabiti tudi na količino sončne svetlobe, ki prodira v našo pisarno. Pri izbiranju zelenja si pomagaj z našimi namigi in se tako znebi nesnage v zraku ter izboljšaj svoje počutje.

RUMENA PALMA (Dypsis lutescens)

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 2 od 7

rumena palma

Prednosti: čisti zrak
Svetloba: neposredna
Pozornost: majhna

Rumena palma spada v družino palm Areca, njena stebla dosežejo višino skoraj dveh metrov, na njih pa se bohoti tudi po 60 in več listov. Rumena palma je še posebej učinkovit filtrator majnih delcev, ki onesnežujejo zrak.

POPROVA META (Menthax piperita)

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 3 od 7

poprova meta

Prednosti: stimulira možgane
Svetloba: neposredna
Pozornost: majhna

Vonj poprove mete lahko poveča tvojo pozornost in izboljša spomin. Prav tako pa bo vonj poprove mete zmanjšal tvoj apetit.

NAVADNI BRŠLJAN (Hedera helix)

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 4 od 7

navadni bršljan

Prednosti: čist zrak
Svetloba: posredna
Pozornost: majhna

Testiranja so pokazala, da je navadni bršljan še posebej učinkovit pri vpijanju in prečiščevanju hlapljivih ogranskih spojin, ki v zrak pridejo iz pisarniških strojev. Na ta način lahko navadni bršljan zmanjša glavobole in vrtoglavico.

NAVADNA MELISA (Melissa officinalis)

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 5 od 7

navadna melisa

Prednosti: stimulira možgane
Svetloba: posredna
Pozornost: majhna

Raziskovalci so odkrili, da vonj melise izbolšuje razpoloženje ljudi in raven norepineprina v možganih, kemične spojine, ki jo povezujejo z razpoloženjem.

ZLATI POTOS (Epipremnum aureum)

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 6 od 7

zlati potos

Prednosti: čisti zrak
Svetloba: posredna
Pozornost: majhna

Ta trdoživa ovijalka zmanjšuje količino ozona v zaprtih prostorih. Če si izpostavljena ozonu (tudi v majhnih količinah), lahko to povzroči bolečine v prsih in draži tvoje grlo.

GARDENIJA (Gardenia augusta)

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 7 od 7

gardenija

Prednosti: stimulira možgane
Svetloba: neposredna
Pozornost: zmerna

Gardenija je kot antidepresiv, katerega učinek je dolgotrajen. Gardenije namreč lahko živijo tudi 25 let in vsakič, ko boš povohala njene cvetove, se boš počutila bolje.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno

SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 1 od 7 SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 2 od 7 SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 3 od 7 SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 4 od 7 SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 5 od 7 SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 6 od 7 SVETUJEMO: Najprimernejše rastiline za tvojo pisarno 7 od 7
(X)

Preberite si še

Komentarji