Ste v jesenskih dneh nabrali preveč gob? Nič zato. Tu je preprost recept, kako lahko kar sami vložite gobe.

Kako vložimo gobe v zgolj treh korakih? 1 od 1

Če ste nabrali preveč gob, jih vsekakor vložite. (photoXpress)

Vlaganje gob je lahko sila enostavna reč.

Kaj potrebujemo za vlaganje gob?

- 1 kg štorovk (lahko tudi drugih jesenskih gob)

- 2,5 dcl kisa

- 1 čajna žlička soli

- 4 lovorovi listi

- 1 žlica nemletega črnega popra

- olje

Kako vlagamo gobe?

1. korak: Gobe očistimo, jih obrišemo z vlažno krpo in večje gobe razrežemo, da ne bodo prevelike.

2. korak: Gobe kuhamo v osoljenem kisu, dokler vsa tekočina ne povre.

3. korak: Gobe skupaj z začimbami naložimo v kozarec, zalijemo z olivnim oljem, ki je bolj zdravo od rastlinskega, in postavimo v temen in hladen prostor. Vložene gobe so užitne približno pet mesecev po vlaganju.

Na kaj moramo biti pri vlaganju gob pozorni?

Pri polnjenju kozarcev z gobami moramo paziti, da med vsebino ne ostanejo zračni mehurčki in da je vsa vsebina prekrita s tekočino, saj se lahko sicer gobe prehitro pokvarijo. Da bi se temu izognile, z dnom napolnjenega kozarca nekajkrat udarite ob delovno površino. In še to. Vložene gobe tako kot vso drugo ozimnico vselej označite z datumom vlaganja.

Že znate pripraviti kislo zelje?

Ženske se družimo tudi na Facebooku!

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Komentarji