Vpogled v kolumbijski svet mode potrjuje prav vse stereotipe: do 17. leta naj bi imela že vsaka punca za sabo lepotno operacijo.

Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 1 od 4 Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 2 od 4 Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 3 od 4 Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 4 od 4

V Kolumbiji vladata dva lepotna ideala: eden ‘zahodnjaški’, z visokimi, vitkimi dekleti z visokimi ličnicami in eterično lepoto, drugega pa so poimenovali ‘narko lepotica’: dekle s temnejšo poltjo in oblinami. Predvsem te na modno pisto pošiljajo oblečene v zelo pomanjkljiva oblačila, a ne na tak način, da bi bilo videti modno in lepo, temveč je videti predvsem ceneno in ‘pocestniško’. Šlo naj bi za tak tip ženske, kot jo slavijo v narkokartelih – se pravi, prava Kolumbijka s postavo v obliki peščene ure.

Gora lažnega kokaina in velike (umetne) zadnjice

Skladno z obema prepričanjema, so imeli v Kolumbiji tudi dva državna modna dogodka: Colombia Moda fashion week oziroma kolumbijski teden mode, ki je bolj podoben tednom mode v ZDA in Evropi, in pa Moda Para El Mundo oziroma Moda za svet, na katerem v vlogi manekenk nastopajo tipične latino lepotice. Te naj bi bolj odražale pravo kolumbijsko žensko, na njihovih modnih revijah pa je bil poudarek veliko bolj kot na oblačilih na telesih punc.

A ‘narko’ vzdušje, če lahko temu tako rečemo, je prevladovalo na obeh modnih dogodkih: za eno od modnih revij na Colombia Moda fashion week, ki je sicer deloval zelo evropsko, vključno suhimi manekenkami, so na pisto recimo nasuli ogromen kup lažnega kokaina.

Med dekleti pa je na obeh modnih dogodkih tudi ogromno plastike – na telesih se jasno vidi, da niso naravna. Čeprav se nekatera dekleta temu upirajo in trdijo, da so njihove obline/nosovi pravi, pa jih po drugi strani ogromno priznava, da imajo tako one kot večina njihovih kolegic za sabo vsaj kakšno lepotno operacijo – do 17. leta naj bi imela praktično vsaka Kolumbijka že kak lepotni popravek. Predvsem popularni so v tej državi ritni vsadki – za bolj polne, latino zadnjice.

Spremljajte naše objave na Facebooku.

Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina

Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 1 od 4 Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 2 od 4 Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 3 od 4 Svet kolumbijske mode: Ritni vsadki in kupi kokaina 4 od 4
(X)

Preberite si še

Komentarji